Onko paljun hankinta mielessä? Lue nämä vinkit!

Onko paljun hankinta mielessä? Lue nämä vinkit!

Kylpytynnyri – maalle tai kaupunkiin

Kylpytynnyri on nyt kokenut uudelleensyntymisen ja noussut suureen suosioon viimeisen vuosikymmenen aikana. Höyryävää vettä, auringonlasku, kuutamo, lumihanget, keinuvat kaislikot tai kaupungin sykkivät valot…paljussa kylpeminen on ennen kaikkea rentoutumista ja nauttimista. Kylpytynnyri sopii todellakin myös kaupunkiin; puutarhan omenapuun kätkössä, takapihan pergolan alla tai öiseen kaupunkiin aukeavalla terassilla kylpynautinto on yhtä täydellinen kuin järven rannallakin. Fisparsilla paljuja on saatavissa jokaiseen ympäristöön useissa materiaaleissa, muodoissa ja laaduissa. Katso lisää vinkkejä ulkokylpemisestä Fisparsin sivuilta ja lue alla oleva valintaopas. Lämmitykseen, huoltoon, puhtaanapitoon ja ulkonäköön sekä lisävarusteisiin on panostettu niin, että kylpyhetki ulkona luonnon keskellä tai kaupunkiterassilla olisi mahdollisimman huoleton, rento ja nautinnollinen – täydellinen!

Valitse kylpytynnyri oikean kokoisena ja oikeaan paikkaan

Kun valitset sopivaa ulkokylpyä huvilalle, kotipihaan tai luonnon keskelle, mieti tarkkaan kylpijöiden määrä, mistä saat tarvittavan veden ja miten se lämmitetään. Fisparsin sivustolla on kylpytynnyreiden tuotekuvauksissa kerrottu kylpijöiden suositeltu määrä sekä se, miten paljon vettä paljuun tarvitaan. Kylpytynnyri on noin metrin syvyinen, jotta kylpijät saavat nauttia samettisesta lämmöstä kaulaan asti niin, että kylpy on paukkupakkasissakin hurmaava kokemus. Huomioi myös, että kylpytynnyrin vesi on vaihdettava säännöllisesti tai se on varustettava puhdistuslaitteistolla. Tynnyrit vetävät vettä koosta riippuen reilusta kuutiosta jopa neljään kuutioon. Järvivesi on yleensä ekologisin vaihtoehto tynnyrin kylpyvedeksi. Fisparsilta saat lisävarusteena pumpun järviveden pumppaamista varten. Mikäli täytät paljun aina vesijohtovedellä, valitse juuri sopivan kokoinen kylpytynnyri ja harkitse puhdistuslaitteiston hankkimista. Puhdistus voidaan hoitaa myös kemikaalein. Pelkkä suodatus ei riitä bakteerien poistamiseen pitkään seisovasta lämpimästä vedestä. Lue lisää Tärkeää tietoa kylpytynnyreiden sekä kamiinoiden käytöstä ja huollosta. Huolehdi myös harmaan jäteveden suodattamisesta, jos et laske sitä viemäriverkostoon. Luonnon puhtaana säilyminen on luonnollinen osa kylpynautintoa! Ennen kylpytynnyrin tilaamista kannattaa merkitä paljun paikka maastoon tai terassille ja kokeilla, miten paljusta avautuu näkymä auringonlaskuun, järvenselälle tai puutarhaan. Valitse kylpytynnyrin koko, muoto ja verhousmateriaali paikkaan sopivaksi. Fisparsin Tee se itse -palju paketti kruunaa terassisi, mikäli haluat rakentaa paljun täsmälleen oman suunnitelmasi mukaisesti.

Kylpytynnyri – materiaaleilla on väliä!

Fispars on tunnettu korkealaatuisista kylpytynnyreistään. Niissä on myös paljon valinnanvaraa materiaalien suhteen – halusitpa sitten klassisen puutynnyrin tai modernimman lasikuitu-, muovi- tai ruostumattomasta teräksestä valmistetun paljun. Valitse kylpytynnyri omien mieltymystesi mukaan. Perinteinen kuusipalju on kaunis ratkaisu, mutta sen käytössä on huomattava, että puu kutistuu kuivuessaan. Kuivumaan päässyt kuusipalju siis vuotaa saumoistaan silloin, kun sitä aletaan täyttää. Sen turpoaminen vedenpitäväksi vie noin puolet täyttöön tarvittavasta vesimäärästä, joten vettä kuluu noin 1,5 kertainen määrä. Kuusitynnyrit on varustettu kiristysvantein, joiden avulla kuivumisvuotoa voidaan vähentää. Lämpökäsitelty puu on ”uunissa paistettua” puuta, jonka kosteusprosentti on hyvin alhainen eikä lämpöpuinen tynnyri juuri kutistu kuivuessaan. Hieman kuusta kalliimmasta lämpökäsitellystä puusta valmistettu täyspuinen palju ei käytännössä vuoda lainkaan, mutta oksakohdissa voi olla satunnaista pientä vuotoa. Kiristysvannetta ei ole yleensä tarpeen säätää, vaan palju pystyy tiiviinä. Sääolosuhteet ja vuodenajat eivät juuri vaikuta lämpöpuiseen paljuun. Lämpöpuisen paljun lahoaminen on huomattavasti hitaampaa ja kaiken näköiset puun loiset/syöjät eivät viihdy siinä. Tämä tuo pidempää käyttöikää hankinnalle. Jos kylpytynnyristä halutaan täysin tiivis, kannattaa valita muovinen tai lasikuituinen sisäallas. Fisparsilla on myös upea ruostumattomasta teräksestä valmistettu palju joka takaa vuotamattomuuden ja pitkäikäisyyden! Vesitiiviyden ohella nämä paljut ovat sileän sisäpintansa ansiosta helpompia pitää puhtaana kuin täyspuiset paljut. Veden vaihtamisen ja mahdollisen puhdistamisen tarvetta ne eivät kuitenkaan poista vaikkakin vähentävät jonkin verran. Kaikki Fisparsin käyttämät materiaalit ovat ensiluokkaisia ja sään vaihteluita kestäviä.

Vinkkejä – valitse paras kylpytynnyri varusteineen

Kylpytynnyri lämpiää puukamiinalla sen mallista ja veden alkulämpötilasta riippuen noin 1-4 tunnissa. Paljuusi voit valita joko ulkoisen kaminan tai altaan sisään asennettavan uppokaminan. Katso vaihtoehdot sivulta Kylpytynnyreiden puukamiinat. Molemmat lämmittävät luonnollisen kierron ansiosta paljusi veden ilman erillistä virtalähdettä tai sähköä tasaisesti ja nopeasti. Uppokamina tekee sen energiatehokkaammin ja halvemmalla, mutta ulkopuolinen kamina säästää altaassa kylpytilaa ja on todella kätevä käyttää ja puhdistaa. Voit myös täyttää paljun suoraan kuumalla vedellä, mikäli lähellä on vesivaraaja tai lämminvesiliittymä. Fisparsilla on ajateltu kylpijöiden erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita huolella. Jotkut pitävät minimalistisesta puupaljusta ja jotkut taas nauttivat kylpyhetkistään eniten silloin, kun tarjolla on vaikkapa drinkkitasoja, vedenalaista valaistusta tai poreita! Lisävarusteilla saat kustomoitua kylpytynnyrisi. Ota yhteyttä – Fisparsin ammattitaitoinen asiakaspalvelu auttaa kylpytynnyrisi valinnassa!

Jaa tämä viesti