Supi Saunavaha puupinnoille sisäkäyttöön 2,7l

25 

Saunan puupintojen väritön pintakäsittelyaine, joka imeytyy puuhun ja muodostaa luonnollisen likaa ja vettä hylkivän pinnan.

Kuvaus

Pakkaus: 2,7 l (kuvassa 0,9 l)

Riittoisuus: 10-13 m²/l, puulaadusta riippuen.

Käsittelyolosuhteet: Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

PINNAN ESIKÄSITTELY: Uudet, puhtaat puupinnat: Puhdista puupinta liasta ja pölystä. Kostuta se kevyestivesisumulla, anna kuivua ja hio nousseet puukuidut pois. Poista hiontapöly.
Vanhat ja likaantuneet tai esim. aiemmin Supi Saunasuojalla käsitellyt puupinnat:
Pese Supi Saunapesulla käyttöohjeen mukaan, huuhtele huolellisesti ja anna kuivua. Hio ja poista hiontapöly. Jos vahan alle jää aiempia käsittelyjä, lopputulos on kiiltävämpikuin puupuhtaalla pinnalla. Ei sovellu aiemmin öljytyille (esim. Supi Laudesuoja) puupinnoille, ellei öljy ole kulunut lähes kokonaan pois. Suojaa lattiat hyvin ennen käsittelyä, sillä Saunavaha imeytyy helposti kaakelisaumoihin.

KÄSITTELY: Sekoita Supi Saunavaha huolellisesti, ajoittain myös käytön aikana. Levitä yhteen kertaan puun syiden suuntaisesti vain sen verran kuin puuhun imeytyy kertalevityksellä. Koska tuote on ohutta, helpoimmin sopivan määrän saa levitettyä käyttämällä vaahtomuovisivellintä tai -sientä. Jos tuotetta laitetaan liikaa, pinta tuntuu liukkaalta.
Kokeile värillistä Saunavahaa huomaamattomaan paikkaan varmistuaksesi oikeasta väristä. Puulajin ominaisuudet vaikuttavat lopulliseen väriin. Käsittele pienet pinnat yhtäjaksoisesti kokonaan ja suuret paneelipinnat 1-2 paneelia kerrallaan yhtenäisen värin aikaansaamiseksi.
Esilämmitä sauna ennen käyttöönottoa ja tuuleta hyvin.
Lämpöpuiset puupinnat suositellaan käsiteltäviksi Supi Saunavahalla sävytettynä lämpöpuun väriseksi TVT 318R.
Työvälineiden puhdistus: Työvälineet pestään vedellä. Hieman kovettuneen tuotteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.

HOITO-OHJEET: Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua käsittelystä:
Puhdista pinta Supi Saunapesulla (1-2 dl saunapesua 5 litraan vettä).