Usein kysyttyä

Usein kysyttyä kylpytynnyreistä

Ensinnäkin, kylpytynnyrivalikoimamme on laaja. Tämä mahdollistaa tuotteen valitsemisen itselleen sopivassa mallissa, muodossa ja koossa. Valikoimaa on sekä heille, jotka pitävät käytännöllisyydestä – lasikuitumuoviset kylpytynnyrit , että heille, jotka pitävät luonnollisista, sekä ECO-tuotteista, puiset kypytynnyrit. Voit lisäksi viimeistellä kustomoidun kylpytynnyrisi kylpytynnyrin lisävarusteilla.

Toisekseen Fisparsin lasikuitumuoviset kylpytynnyrit on tehty ajatuksella. Niiden ergonomia on täydellinen, ja design miellyttävä. Ne ovat johtavien asiantuntijoidemme vuosien kehitystyön tulosta. Kaikki ideat ja asiakkaidemme havainnot on huomioitu.

Kolmanneksi, jokainen kylpytynnyrimalli on testattu ja tarkistettu ennen sen lähettämistä asiakkaalle. Toimimme näin sekaannusten välttämiseksi ja varmistaaksemme, että tuotteemme on korkealaatuinen.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, vastaamme jokaiseen pyyntöön erillisesti. Ammattitaitoinen asiakastuki ja tukitiimimme pitävät vaativimmatkin asiakkaat tyytyväisinä. Me autamme sinua löytämään täydellisen tuotteen sinua ja tiluksiasi tai takapihaasi varten.

Kylpytynnyri terveysvaikutukset määrittyvät valmistuksessa käytetyn puulajin mukaan. Jokaisella puulajilla on erilaiset hyvät vaikutuksensa ihmiskehoon. On siis vaikeaa osoittaa toisen olevan toista parempi tai huonompi. Lyhykäisyydessään, voimme todeta ainakin seuraavaa:

Kuusi on yksi perinteisistä saunoissa ja kylpytynnyreistä käytetyistä puulajeista. Ainutlaatuisten fyysisten parametrien ohella tämä puulaji käsittää myös lukuisia lääkinnällisiä ominaisuuksia. Kuusesta valmistetussa kylpytynnyrissä pääset yhdistämään sekä mukavuuden, että terveellisyyden! Seurauksena aineenvaihduntasi parantuu, kehosi puhdistuu, energiatasosi elpyvät ja tulet hyvälle tuulelle.

Kuusen lämpökäsitelty puu tunnetaan niin ikään ympäristöystävällisyydestään, käyttökestävyydestään ja käyttöiästään. Lämpökäsitellyllä puulla turpoaminen ja homehtuminen kosteuden lisääntyessä voi olla 40–50 % pienempi kuin normaalilla puulla.

Lehtikuusi kohentaa mielialaasi ja nostaa kehosi yleistä hyvinvointia. Astmaatikot ovat erityisen tyytyväisiä lehtikuusiseen Kylpytynnyriin, sillä se parantaa hengityselinten kuntoa huomattavasti. Tämä edistää edelleen koko kehoa vapauttamalla sen paineistaan sitä kokonaisvaltaisesti rentouttaen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on hyödyt ja haittansa:

Sisäinen kamiina on luonteeltaan karismaattisempi ja tunnelmallisempi, istuthan lähellä tulta. Tämän lisäksi sisäinen kamiina on ulkoista kamiinaa halvempi.

Ulkoisella kamiinalla sen sijaan on enemmän käytännön etuja kylpytynnyrin puhdistuksen kannalta. Ja tietenkin myös enemmän tilaa ihmisille. Mitä tulee lämmitysaikaan: ulkoisten kamiinoiden huippumallit lämmittävät veden sisäisiä kamiinoita nopeammin.

Normaalilla ryhdillä voit odottaa seuraavaa:

Sisäinen kamiina: 1,6 m kylpytynnyriin 3-4 henkilöä, 1,8 m kylpytynnyriin 5-6 henkilöä, 2,0 m kylpytynnyriin 6-8 henkilöä, 2,2 m kylpytynnyriin 7-9 henkilöä, 2,4 m kylpytynnyriin 8-10 henkilöä.

Ulkoinen kamiina: 1,6 m kylpytynnyriin 5-6 henkilöä, 1,8 m kylpytynnyriin 7-8 henkilöä, 2,0 m kylpytynnyriin 8-10 henkilöä, 2,2 m kylpytynnyriin 9-11 henkilöä, 2,4 m kylpytynnyriin 10-12 henkilöä.

Riippuu siitä, kuinka usein suunnittelet käyttäväsi kylpytynnyriä. Jos käytössäsi ei ole ainuttakaan puhdistustuotetta, suosittelemme tyhjentämään kylpytynnyrin käytön jälkeen. Mikäli käytät kylpytynnyriäsi säännöllisesti, on hyvä investoida hiekkasuodattimeen.  Suodatin poistaa vedestä aineita ja rasvaa. Halutessasi voit myös käyttää kotialtaiden puhdistukseen tarkoitettuja kemiallisia aineita levien ja bakteerien poistoon. Kemiallisia aineita tulee aina käyttää annetun ohjeistuksen mukaisesti.

Periaatteessa ruostumaton teräs on alumiinia kestävämpi. Jos kuumennat kamiinan ilman vettä, mutta huomaat virheesi ajoissa, vain ruostumattomasta teräksestä valmistettu kamiina on pelastettavissa. Muiden tekijöiden ollessa samanarvoisia, ruostumattomasta teräksestä valmistettu kamiina rikkoutuu alumiinikamiinoita myöhemmin.

Alumiinikamiinamme  on maalattu ja ne näyttävät upeilta ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin kamiinoihin verrattuna. Toinen tärkeä alumiinikamiinoiden etu on nopeampi lämmitysnopeus. Lämmitysnopeus riippuu veden tilavuudesta ja muista tekijöistä, kuten polttoaineesta, ympäristön lämpötilasta, jne. Kaikki kamiinat lämmittävät kylpytynnyrisi keskimäärin 2 tunnin kuluessa.

Ulkoisella kamiinalla on erityinen rakenteensa, jonka myötä veden lämmittäminen on nopeampaa. Ulkoinen kamiina liitetään 2 kumiletkuun ja kiinnikkeeseen. Täyttäessäsi kylpytynnyriä myös kamiina täyttyy automaattisesti. Kamiinassa on kaksinkertainen seinä, joten tulipesä on kokonaan veden ympäröimä. Tämän seurauksena vesi lämpenee suuren pinnan yli. Kuuma vesi nousee ja palaa takaisin kylpytynnyriin yläliitännän kautta. Kylmä vesi puolestaan imeytyy kamiinaan alemman liitännän kautta .

Emme suosittele veden jättämistä kylpytynnyriin pakkaskauden ajaksi. Tyhjennä vesi kylpytynnyristä ja kamiinasta, mikäli sille ei ole käyttöä talvella. Jätä tyhjennysventtiili aina auki. Älä anna veden jäätyä kylpytynnyrissä, sillä jäätynyt vesi vahingoittaa lasikuituista kylpytynnyriä ja kamiinaa. Talvikausina suosittelemme seuraavaa:

Kylpytynnyrin lämpenemisaika riippuu lämmitettävän veden määrästä sekä kamiinan kapasiteetista. Kylpytynnyreidemme tilavuus vaihtelee 700-3600 litraan ja kamiinoidemme kapasiteetti on vähintään 23-35 KW! Näin ollen miellyttävän lämpötilan lämpenemisaika on 1-3 tuntia.

Lämpöpuu on höyryllä lämpökäsiteltyä puuta (> 180 °C). Prosessin ansiosta suurin osa puun negatiivisuudesta on minimoitu ja poistettu. Prosessi tekee puun fyysisistä ominaisuuksista parempia, parantaa sen kestävyyttä ja tarjoaa erinomaisen värin. Käytämme kylpytynnyreissämme korkealaatuista lämpöpuuta (kuusi).  Kuusesta valmistettu kylpytynnyri on kestävä ja kevyen hartsimainen. Koska kuusi kuivuu vähemmän, se säilyttää jatkuvasti muotonsa ja kokonsa. Tämä puu on kestävämpi kuin tavallinen puu.

Kylpytynnyrin ulkopinnat tulee käsitellä puuöljyllä, joka on tarkoitettu kovalle puulle ja sisältää UV-suojan, sekä heikolla ruskealla sävytyksellä joka antaa paremman suojan .

Huom! Käsittele vain kylpytynnyri ulkopuolelta. Osat jotka ovat kosketuksessa veden kanssa ei käsitellä! Suosittelemme myös, ettet estä puuta kuivumasta.

Vinkki! Pidä kylpytynnyrissäsi 2-5 cm vettä ja peitä tynnyri hyvällä kannella kuumina kesäkuukausina. Vaihda vesi ainakin kerran viikossa

 Porejärjestelmä tarkoitetaan kylpytynnyrin pohjan kuplia, jotka tarjoavat sinulle rentouttavan tunteen miellyttävine valkoisine kohinoineen. Hierontajärjestelmä sen sijaan on voimakas veden & ilman virtaus, jota käytetään selän hierojana. Suosittelemme molempien käyttöä yhdessä vahvistetun SPA-efektin takaamiseksi.

Mikäli kylpytynnyri on varustettu poreilla ja/tai LED-valoilla niin suolavedellä on vain vähäinen vaikutus. Ainoastaan suuttimet ja LED-lamppujen plafondit ovat kosketuksessa veden kanssa ja suolavesi voi muuttaa vain niiden ulkonäköä. Muita porejärjestelmän ja LED-valojen osia suolavesi ei voi vaurioittaa.

Suolavettä ei tule käyttää paljussa joka on varustettu vesihierontajärjestelmällä tai suodattimella ja sähkölämmittimellä, jos veden suolapitoisuus on yli 250 mg / l (ppm). Suosittelemme varustaa kylpytynnyri sähkölämmittimellä, jossa on suolavettä kestävä titaaniseoksella lämmityselementti, mikäli paljussa käytetään suolavesi/ merivesi. Tällöin sallittu veden suolapitoisuus voi olla jopa 35 000 mg / l (ppm).

Usein kysyttyä tynnyrisaunoista

Tynnyrisauna on huippukätevä ratkaisu sinulle, joka halua saada laadukkaita saunomiselämyksiä nopeasti ja edullisesti. Sauna on muotoiltu tynnyrin muotoon. Muoto on tarkoituksella valittu niin, että kattoon kerääntymisen sijaan lämpö kiertää alas kaarekkeita seiniä ja löylyjen tasainen jakautuminen vie saunakokemuksesi aivan uudelle tasolle. Tynnyrisauna lämpiää +90° max. 30-40 minuutissa ja voit nauttia löylyistä vaikka joka päivä kuluttamatta liikaa aikaa lämmittämiseen. Mallin mukaan tynnyrisaunaamme mahtuu 2-6 henkilöä. Standardi tynnyrisaunan korkeus on 2-2.2m., joten sopii myös pidemmille ihmisille.

 • Tynnyrisaunan peruskonsepti on yksinkertainen asennus ja toimitus. Sauna ei vaadi asiantuntijan asennusta. Tynnyrisauna voidaan toimittaa valmiiksi kasattuna tai kasaamattomana elementti-sarjana. Tavallisimpiin saunoihin verrattuna tynnyrisaunan kokoaminen vie päivän tai pari.
 • Tynnyrisaunat eivät vaadi paljon sähköä tai puuta. Polttoaineenkulutus on 20% tavallisia saunoja pienempi.
 • Tynnyrisaunat ovat melko kevyitä mikä mahdollistaa niiden rakentamisen kaikille koville ja tasaisille pinnoille.
 • Saunoillamme on nopea toimitus; toimitamme energiataloudelliset saunat suoraan kotipihallesi noin parissa viikossa.
 • Tynnyrisauna on valmistettu ympäristöystävällisestä puusta. Hyödynnämme tuotannossamme laadukkaita ja erityisesti valittuja materiaaleja, jotka ovat uusiutuvia ja turvallisia. Tynnyrisaunojen pyöreä muoto tekee saunasta tilavan sisältä, mutta samalla kompaktin ulkomitoiltaan jolloin se mahtuu pihallesi vaikka tilaa olisi niukasti.

Tynnyrisauna toimitamme asiakkaalle pakattuna kuormalavalle joko valmiiksi kasattuna tai kasaamattomana elementtipakettina, jossa on yksityiskohtaiset kasausohjeet ja piirustukset. Kasaamattoman tynnyrisaunan kokoaminen onnistuu 1-2 päivässä. Tämän vaihtoehdon valitsevat yleensä asiakkaat, jotka eivät halua maksaa liikaa kuljetuksesta, koska kasaamattomien elementtipakettien toimitus on kokonsa takia huomattavasti edullisempi ratkaisu.

Valmistelemme saunoja kahdentyyppisistä puista: kuusesta ja lämpöpuusta (kuusi).

Kestävyyden, joustavuuden ja luonnollisen kauneuden ansiosta kuusipuu on erinomainen valinta saunojen rakennukseen. Kuusipuussa on hyvin esteettinen ominaisuus: miellyttävä valkoinen väri ja helppo huolto. Kuusesta valmistetut tynnyrisaunat ovat edullisia, mutta on hyvä muistaa, että tällaiset tynnyrisaunat vaativat säännöllistä puhdistusta. Suosittelemme aina valitsemaan lämpöpuun välttääksesi epämiellyttäviä, mutta puulle luonnollisia muutoksia, kuten hartsin vuoto, mätäneminen ja halkeilu.

Lämpöpuu eli lämpökäsitelty puu on lämpömodifioitua puutavaraa, jolla on tavallisen puutavaran ominaisuuksiin verrattuna parempi lahonkestävyys, suurempi lämmöneristävyys ja alhaisempi kosteuseläminen. Lämpökäsitellyllä puulla turpoaminen ja homehtuminen kosteuden lisääntyessä voi olla 40–50 % pienempi kuin normaalilla puulla.Käytämme vain suomalaisen tekniikan mukaan käsiteltyä korkealaatuista lämpöpuuta ilman lisäaineita (vain höyry ja korkeat lämpötilat 170-230 astetta).

Sekä sähkö- että puulämmitteiset kamiinat voivat lämmittää saunan 70-100°. Kun valitset kamiinan, on tärkeää ottaa huomioon tekniset ominaisuudet, höyryhuoneen tilavuus sekä saunan mitat. Molemmat kamiinat toimivat samalla tavalla: ne lämmittävät kiviä, jotka puolestaan lämmittävät saunaa. Kamiinat käyttävät tietenkin eri lämmönlähteitä.

Puulämmitteisen saunan asentamisen tärkein etu on se, ettet tarvitse lainkaan sähköasentajaa hoitamaan tarvittavaa johdotusta, toisin kuin sähkösaunan kohdalla. Lisäksi palavan puun haju luo perinteisen ilmapiirin saunaan. Puulämmitteisten saunojen suurin haitta on se, että saunan lämpötilaa on vaikeampaa hallita ja saunan lämmittäminen 90 asteeseen vie enemmän aikaa kuin sähkölämmitteisen saunan tapauksessa. Fisparsin verkkokauppa tarjoaa CE-merkinnällä varusteltuja Harvia-kamiinat. Tämä merkintä on pakollinen kaikissa Euroopan talousalueen maissa. Tuotteesi tulee taatusti olemaan korkealaatuinen.

Sähköiset kamiinat ovat paras vaihtoehto, jotka haluavat puulämmitteistä kamiinaa puhtaamman saunaympäristön ja nopeamman lämmityksen. Sähköiset kamiinat ovat erityisesti suurten kaupunkien asukkaiden suosiossa polttopuiden korkean hinnan takia. Sähkösaunan lämpötilan hallinta on helpompaa ja lämpötilaa voidaan laskea tarvittaessa. Lisäksi sähkökamiinan ylläpito on helppo.

 • Asennettuasi saunan paikalleen, käsittele seinien väliset liitoskohdat ja profiilit silikonilla.
 • On tärkeää säätää vanteet ajoissa, koska myöhäinen säätely voi johtaa ovien putoamiseen tai saunan profiilien vaurioitumiseen.
 • Käsittele saunan ulkopinta puun suojausaineella tai kyllästä puulle tarkoitetuilla antiseptisillä aineilla vähintään kahdesti vuodessa.
 • Saunan suojaamiseksi murtumiselta, sieniltä, homeelta tai hyönteisiltä käsittele kaikki sisäpinnat suojausaineilla vähintään kerran vuodessa.

Hyväksyttävää saunan lämpötilaa voidaan pitää sellaisena, joka saa penkillä istuvan ihmisen hikoilemaan ilman liikkumista ja samaan aikaan tuntuu mukavalta. Saunassa ei ole oikeita tai vääriä lämpötiloja, koska jokaisella henkilöllä on erilainen lämpötilaherkkyys, mutta on tarpeen ottaa huomioon heidän ikänsä ja terveydentila.

Suomalaisen tavanomaisen saunan lämpötila on keskimäärin noin 90 astetta.

 1. On väärin käytetyt tai kokonaan suljetut ilmanvaihtokanavat. Pidä ilmanvaihtoventtiilit aina auki! Suosittelemme säännöllisesti tarkistamaan ilmanvaihtokanavien puhtauden ja kunnon.
 2. Erittäin kostea ilma: runsaat sateet tai kohteen sijainti vesialueen läheisyydessä. Antiseptinen kyllästäminen suojaa tynnyrisaunaa homeelta, lahoamiselta ja pitää sen huolletun näköisenä. Suosittelemme kyllästämään pintoja vähintään kerran vuodessa.

Lue lisää homeen muodostumisesta ja sen välttämisestä blogiartikkelistamme >>

Perusvarustukseen sisältyy:

 • Kuusesta/ lämpöpuusta valmistettu tynnyri
 • Penkit, leppää
 • Ovi, savulasia
 • Bitumi huopakatto
 • Puulämmitteinen kamiina (savupiipulla jossa on sadesuoja ja läpiviennin tiivistyskumi) tai sähkökamiina
 • Kiuaskivet – 20 kg
 • Ilmanvaihto aukot ja suojaritilät
 • Saunan puujalakset
 • Kiristysvanteet ruostumattomasta teräksestä

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille korkeaa laatuiset tuotteet parhaaseen hintaan! Kun ostat Fisparsilta, ostat suoraan yhdeltä Euroopan suurimmasta ulkosaunojen ja puisten kylpytynnyrien valmistajalta, jolla on 12 vuoden kokemus.

Täältä löydät parhaat syyt sille, miksi sinun kannattaisi hankkia ulkosauna tai puulämmitteinen kylpytynnyri Fisparsilta.

Symboli tarkoittaa tynnyrisaunan halkaisijaa. Tavallisen tynnyrisaunan halkaisija on 2-2,2m joten sopii hyvin pitkällekin henkilölle. Keskeinen tekijä tynnyrisaunojen hankkimisessa on niiden pituus, juuri tämä parametri määrittelee tilojen tilavuuden.

Pienet lisärakennukset yleensä eivät vaadi rakennuslupia, mutta saatat joutua hankkimaan käyttöönottoluvan tai ilmoittamaan asiasta kunnalle ja naapureille. Suosittelemme ottamaan yhteyttä paikalliseen rakennusviranomaiseen.

Tynnyrisaunan pieni paino mahdollistaa rakenteen kokoamisen koville ja tasaisille pinnoille. Suosittelemme tynnyrisaunan perustamista betonipäällysteiselle tai tavalliselle asfaltille.