Tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

kuva tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

Tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

Jos olet ostanut paljun tai tynnyrisaunan jossa on käsittelemättömät ulkopinnat, sinun tulisi käsitellä rakenteen ulkoiset puiset pinnat kokoamisen ja asentamisen jälkeen.

Pihasaunan tai kylpytynnyrin käsittelemättömät puupinnat vaativat suojausta ympäristötekijöistä, kuten sadetta, lämpötilamuutoksia, ilmankosteutta ja UV-säteilyä vastaan.

Puupintojen suojaksi on kehitetty monia erilaisia maaleja ja kyllästysaineita. Puupintojen suojaamiseen voi pääsääntöisesti käyttää mitä tahansa ulkoisille puupinnoille tarkoitettua maalia, kuullotetta ja kyllästysainetta. Tuotteen valintaan vaikuttaa puun tavoitesävy ja kiilto.

Ulkosaunan ja kylpytynnyrin pintakäsittelyyn on kaksi pääasiallista vaihtoehtoa

kuva 1 tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

Peittävä maali – ohuen kalvon tekevä maali, yleensä akryyli- tai alkyylipohjainen. Tällaiset maalit tekevät puun pintaan yksivärisen ja peittävän kerroksen.

Maali levitetään yleensä kolmena tai useampana kerroksena

 • Pohjakerrokseen käytetään pohjamaalia: se desinfioi puuta ja vähentää sen rasvaisuutta. Lisäksi se tekee puusta vettä hylkivää ja antaa suojaa homeelta, sieniltä ja muilta mikro-organismeilta.
 • Toiseen ja kolmanteen kerrokseen käytetään maalia. On tärkeää käyttää saman valmistajan maaleja ja levittää ne annettujen ohjeiden mukaisesti. Rautakaupoista löytyy yleensä laaja valikoima eri valmistajien maalisävyjä.

Kuullote – puolipeittävä, puuhun hyvin imeytyvä aine, joka säilyttää tynnyrisaunan tai paljun puun sävyn. Tekee puun tekstuurista sävykkäämmän ja siistimmän.

Kuullotteet voi käyttää joko yhdessä pohjamaalin kanssa tai ilman ja levittää joko yhtenä, kahtena tai kolmena kerroksena. Jokainen kerros värjää tai sävyttää puuta hieman. Moni asiakas päätyy yleensä tällaiseen aineeseen. Maalivalmistajat tarjoavat yleensä 10–50 eriväristä ja -sävyistä kuullotetta.

Fispars suosittelee luotettavia valmistajia, jotka valmistavat laadukkaita tuotteita

Remmers HK-Lasur – 3-in-1 kuullote (kyllästysaine, pohjamaali ja kuullote) on laadukas seos, joka suojaa ja viimeistelee ulkoiset puupinnat. Käytämme kyseistä kuullotetta tehtaallamme ja tarjoamme sitä myös tynnyrisaunan tai paljun ostajille.

Remmers HK-Lasurin ominaisuudet:

 • Suojaa puuta kosteudelta ja ehkäisee sinisiä värjäämiä
 • Vähentää lahoamisen riskiä yhdessä rakenteellisen puunsuojan kanssa
 • Kalvosuoja hometta ja levää vastaan
 • Hengittävä pinnoite
 • Puun syvä kyllästäminen
 • Pinnoitteen uusiminen ei vaadi hiontaa
 • Ohut kerrospinnoite
 • Kirkkaat värit
 • Ei lohkeile palasina irti
 • Erivärisiä tuotteita voidaan yhdistellä ainutlaatuisen pihasaunan tai kylpytynnyrin luomiseksi
kuva 2 tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

OSMO kuultoöljy – kestävä ja monikäyttöinen puun pintakäsittelyaine, joka luo mattapintaisen suojakalvon.

 • Kuultoöljy hylkii vettä ja suojaa puuta rankoilta säärasituksilta sekä auringon ultraviolettisäteiltä.
 • Se jättää puun huokoset avoimiksi, antaen puun hengittää ja suojaten sitä värjäymiltä (siniset homejäljet) ja tuhoten sienistöä.
kuva 3 tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

Pinotex Extreme – kuullote, joka luo puulle puolimattaisen, itsepuhdistuvan ja suojaavan kalvon. Itsepuhdistuksen ansiosta sade pesee lian pois helposti, jolloin pinta näyttää vasta maalatulta pitkään. Kuullotteen seos sisältää runsaasti alkydiemulsiota ja akryylipolymeeriä, ravitsee ja luo kestävän pinnoitteen, joka suojaa puuta luotettavasti myös ankarissa sääolosuhteissa. UV-suodattimen ja UV-absorbenttien ansiosta maalattu pinta kestää hyvin aurinkoa. Kuullote sisältää lisäaineita sinisiä värjäymiä ja hometta vastaan. Puolimattainen sävy jättää puun rakenteet näkyviin.

Suosittelemme Pinotex Extremeä käytettäväksi yhdessä Pinotex Base -pohjamaalin kanssa kuullotteen suojaavien ominaisuuksien parantamiseksi.

kuva 4 tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

Pinotex Extreme + Pinotex Base – levitä ensin kerros Pinotex Base -pohjamaalia ja käytä kahteen seuraavaan kerrokseen Pinotex Extreme -kuullotetta.

Pinotex Base on liuotinohenteinen hyvin puuhun imeytyvä, väritön pohjustuspuunsuoja, joka syväsuojaa puuta tehokkaasti lahoa, kosteutta ja sinistymistä vastaan.

Pinotex Base käytetään käsittelemättömille ja kuluneille puupinnoille ulkona. Pintakäsittely suositellaan tehtäväksi mahdollisimman pian pohjustukseen jälkeen.

kuva 5 tynnyrisaunan ja paljun ulkopintojen käsittely

Jaa tämä viesti