Baltresto tynnyrisauna arvostelu

kuva 1 Baltresto tynnyrisauna arvostelu

Baltresto tynnyrisauna arvostelu

HeimHausGarten -verkkoalustan omistaja Joern Kahn jakoi kokemuksensa saunan kokoamisesta blogissamme. Nauti lukemisesta!

Markkinoilla on nyt monia jälleenmyyjiä ja valmistajia, jotka tarjoavat erimuotoisia tynnyrisaunoja. Etsiessämme löysimme Baltresto-nimisen valmistajan, jolta saimme tilattua tynnyrisaunan netin kautta. Nyt kerromme kokemuksista Baltrestosta yrityksenä sekä heidän tynnyrisaunastaan.

Tilausprosessi ja asiakaspalvelu

Ensinnäkin on kiitettävää, että saksalaisella asiakastuella on aina vastaus valmiina ja he pitävät kiinni sopimuksista. He vastasivat aina puhelimitse, sähköpostitse, live chatissa ja määräajoista pidettiin. Baltresto-valmistajalla on pääkonttori Virossa, mutta myös sivuliike on Saksassa ja myös muissa maissa. Tynnyrisauna oli valmistettu ja toimitettu Virosta, mikä ei ollut minulle ongelma. Siellä metsät ja puut ovat yhtä vahvoja kuin Saksassakin.

Verrattuna muihin toimittajiin, Baltresto tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja tynnyrisaunan konfigurointiin omien toiveiden mukaan. Voi esimerkiksi valita, asennetaanko ikkunat eteen tai taakse. Lisäksi voi valita ikkunan muodon ja lasin sävyn. Sähkö- ja puulämmitteisten kiukaitten valikoimasta valittiin sähkökiukaan, jotta asennuspaikan ja virallisten lupien kanssa ei tulisi ongelmia, lisäksi kiuas lämpenee vaivattomasti. Tilattavissa on myös muita tynnyrisaunavarusteita, jotka lisää mukavuutta esim. lattiaritilät ja selkänojat. Kaikki tämä vaikuttaa tietysti hintaan.

Rakennusmääräykset ja etäisyys

Ennen tynnyrisaunan ostamista kannattaa kuitenkin ensin perehtyä paikallisiin viranomaisvaatimuksiin. Ensimmäisen yhteydenottopisteen tulee olla kuntasi rakennusviranomainen. Osavaltiosta ja kunnasta riippuu, lasketaanko esimerkiksi tynnyrisauna oleskelutilaan vai ei. Oikeuskäytännön mukaan myös sähkökäyttöisessä tynnyrisaunassakin tulee säilyttää vähintään kolmen metrin etäisyys naapurikiinteistöihin. Joissain kunnissa tynnyrisaunaa ei lasketa virkistyshuoneeksi, koska siellä ei vietetä useita tunteja päivässä säännöllisin väliajoin. Joten voi nähdä, että tämä on eräänlainen harmaa alue.
Tärkeintä on keskustella etukäteen naapureiden kanssa ja ilmoittaa paikalliselle rakennusviranomaiselle ja varmistaa kaikki. Silloin ei tule stressiä myöhemmin ja voi rauhassa laittaa tynnyrisaunan haluamalle paikalle rakennusviranomaisen luvalla.

Tynnyrisaunan toimitus

Tuotanto ja toimitus oli paljon nopeampaa kuin oli ilmoitettu. Tilaus tehtiin 1. maaliskuuta 2022 ja se oli lähetetty jo 6. huhtikuuta. Toimitukseen meni siis vain reilut 4 viikkoa. Olimme tietysti erittäin tyytyväisiä tästä, sillä tuskin malttaisimme odottaa 13 viikkoa, josta oli ilmoitettu netissä.

Rahtiyhtiö otti meihin yhteyttä puhelimitse vähän ennen toimitusta ja sovittiin toimitusajasta. Toimitus oli odotetusti täydellinen ja virheetön, mikä tarkoitti, että tynnyrisaunan kokoaminen voitiin aloittaa viipymättä.

Tynnyrisaunan kokoonpano

Ennen tynnyrisaunan kokoamista on kuitenkin syytä hoitaa varotoimet. Kuten alussa mainittiin, päätimme käyttää sähkökiuasta, joten tynnyrisauna oli mahdollista sijoittaa lähelle kiinteistöä.

Pohjan perustus

Tätä varten teimme saunan mittoihin pienen perustuksen yksinkertaisilla reunuksilla. Sen jälkeen pintamaa poistettiin ja pohja tasoitettiin ja tiivistettiin hyvin. Sen jälkeen päälle levitettiin kerros soraa ja taas tiivistettiin. Saunan suojaamiseksi kasveilta alta- levitimme pinnalle rikkakasvikalvon ja päälle neljä betonilaattaa perustuksen kulmiin. Näin sadevesi valuu pois ja saunan jalakset ovat aina kuivat. Valmistajan mukaan valmiiksi kootun tynnyrisaunan paino on noin 630 kiloa, joten teimme tukevan alustan, jotta se pystyy kantamaan saunan painon ja lisäksi kiinnitimme saunan jalakset betonilaattoihin myrskyankkureilla. Näin perustus takaa hieman enemmän vakautta. Vatupassilla kannattaa tarkistaa, onko alusta tasainen jotta tynnyrisauna seisoo suorassa. Kun tynnyrisaunan perustus oli paikallaan, aloitettiin saunan kasaus.

Tynnyrisaunan kasaaminen

Suosittelemme, että asetat kaikki osat asennuspaikan lähelle ennen kokoamista, jotta sinulla on kokonaiskuva. Tynnyrisaunan kokoaminen kannattaa aloittaa vähintään kahden henkilön voimin. Aloitettiin saunan kasaus jaloista sekä etu- ja takaseinästä. Asetettiin puiset palkit vuorotellen molemmin puolin ylöspäin. On tärkeää, että laudan ura osoittaa aina ylöspäin. Tutkimusten mukaan alle 2500€ maksavissa saunamalleissa urat kulkevat vain yhteen suuntaan, mikä voi aiheuttaa veden tukkiutumista. Tämän voi nähdä myös tuotekuvista ja siten tunnistaa, onko valmistaja miettinyt tätä ongelmaa.

Tikkaat ja kumivasara oli myös hyödyllisiä työkaluja. Laudat kiinnitettiin ruuveilla. Kun olimme saavuttaneet ylimmän kohdan, jäljellä oli (kuten pitikin) kaksi lautaa: yksi kapea ja yksi keskilauta. Ylälevyjä ei kannata ruuvata paikoilleen toistaiseksi, jotta voi ujuttaa kaksi kapeaa lautaa helpommin sisään. Jos olet onnekas, saat sen paikoilleen heti, mutta voi olla, että kapea lauta ei mahdu, jolloin sinun on leikattava pituudelta muutaman millimetrin. Jos kaikki täsmää, levyt voi kiinnittää.

Tilauksemme sisälsi kaksi pientä ikkunaa, joten nekin oli asennettava. Vaihtoehtoisesti olisi voinut jättää seinän sellaisenaan tai valita suuren panoraamaikkunan, tietysti lisämaksusta. Toimitetut ohjeet kuvaavat tarkalleen, missä seinässä leikataan ikkunoille reiät. Sahattiin aukot seinään ja asennettiin ikkunat ja tiivisteet paikoilleen. Baltresto suosittelee käyttämään tähän tiivistysvaahtoa. Lisäksi ikkunasarjassa saa puukehykset, jotka sulkevat pienet raot.

Sitten vuorossa on ensimmäinen maalikerros. Nyt valmiin saunan ulkopuupintaa tulee käsitellä suojaus- ja antiseptisillä aineilla. Oli suositeltu 2 in 1 -liuotinpohjainen lasuuri (kuultomaali) puun ulkopintojen käsittelyyn, jossa yhdistyvät kyllästys-ja suoja-aineiden parhaat ominaisuudet. Kun aine oli kuivunut, laitettiin mukana tulleet metalliset kiristyspannat tynnyrin ympärille ja kiristimme niitä. Tämä osoittautui vaikeaksi, koska kiristyspannat eivät olleet tarpeeksi pitkiä. Asennettiin pannat mahdollisimman lähelle jalaksia ja pantojen kiristysmekanismi jätetiin alas. Ennen pantojen lopullista kiristystä poistettiin ruuvit jotka laitettiin seinälautoihin kasaus vaiheessa.

Sitten asetettiin kattopaanu tarkasti ohjeen mukaan. Asennettiin kattohuopa molemmin puolin saunaa alhaalta ylöspäin saunan keskiosaan asti. Kun saavutimme saunan keskiosan, molemmin puolin asennettiin keskisuikaleet. Mitattiin suikaleet tarkasti ja naulattiin keskisuikaleet sivuista sekä painelimme tiukasti kiinni runkoon. Seuraava askel oli saunan sisustus. Asennettiin makuualueet ja penkit, sekä kaksi tuuletuskehystä niille varattuihin reikiin ja ruuvattiin ne tiukasti.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, oli lämmittimen asennus. Kiukaan tyypistä riippuen saatat tarvita ammattilaisen apua. Sähkökiukaan tapauksessa sähköasentaja, joka voi kytkeä sen turvallisesti. Valitettavasti kiukaan mukana ei tullut sähkötarvikkeita. Virtajohdon lisäksi tarvitset lyhyen syöttöjohdon, joka menee jakajalta tynnyrisaunaan. Asiaankuuluvilla foorumeilla suositellaan tässä vaiheessa saunan lämmittämistä ensimmäistä kertaa, jotta kaikki kiukaan haitalliset aineet sekä mahdolliset lakat palavat.

Kosteussuoja ja vesieristys

Kun tynnyrisaunan perusrunko on paikallaan, koko tynnyrisauna tulee maalata ulkopuolelta vesiohenteisella suojaus- ja antiseptisillä aineilla. On erittäin tärkeää, että käsittely tehdään vain ulkopuolelta. Sisäpuoli jää käsittelemättä. Valmistaja suosittelee ikkunoiden ja ovien rakojen täyttämistä asennusvaahdolla. Emme kuitenkaan löytäneet ”terveellistä” vaihtoehtoa, joten päätimme käyttää elastista vaahtomuoviteippiä.

Yleisesti suositellaan, ettei saunaa tiivistetä kaikista paikoista, koska siinä on homeen muodostumisen vaara. Loppujen lopuksi puun on hengitettävä. Veden kastumista tulee kuitenkin välttää. Baltresto näyttää ohjeissa, kuinka silikonia ruiskutetaan etu- ja takaseinien alle. Tämä tehdään siksi, että sadevesi pyrkii tunkeutumaan kaikkiin tynnyrisaunoihin ja aiheuttaa saunan pinnalle tahroja ja hometta. Siksi silikonia tulee ruiskuttaa vähintään saumojen alle. Tässäkin herää kysymys, missä määrin terveyshuolet vaikuttavat. Meille suositeltiin Sikaflexiä paremmaksi vaihtoehdoksi, joka kestää myös korkeita lämpötiloja ja kosteutta. Sikaflex on ollut teollisuudessa pitkään käytössä ja se on tehokas eristysaine. Sikaflexia on saatavana eri väreissä, jotka sopivat puuhun. Käytä vain ulkona äläkä koskaan saunan sisällä.

Saunominen

Jotta tynnyrisauna lämpenee nopeasti, tulee sulkea kaikki aukot, erityisesti ovet ja ikkunat, jolloin sauna lämpenee noin tunnissa 90 asteeseen. Tämä aika riippuu kuitenkin myös ulkoisista olosuhteista.

Saunomisen jälkeen on tärkeää tuulettaa sauna riittävästi. Oven ja ikkunan tulee olla auki noin 20 minuuttia. Lisäksi pienet aukot kannattaa jättää raoiksi, jotta sauna on kauttaaltaan hieman tuuletettu.

Noudattaessa kaikkia näitä vinkkejä, mikään ei estä saunomistasi. Baltresto-tynnyrisauna on hauska ja pitkän tähtäimen sijoitus terveyteen.

Johtopäätös

Baltresto tarjoaa laadukkaan keskitason tynnyrisaunan. Tietysti on muitakin valmistajia, jotka ovat hieman halvempia, mutta Baltresto ottaa huomioon myös pitkäkestoiset rakenteet ja pystyy paremmin huolehtimaan erilaisista optimoinneista. Lisäksi saunassa on vaikuttava 40mm puun paksuus. Kaiken kaikkiaan olemme erittäin tyytyväisiä Baltreston tynnyrisaunaan. Vain ohjeet, jotka koostuvat pelkästään kuvista, ovat erittäin vaikeat ”lukea”. Haluaisimme hieman enemmän tekstiä ja myös ”lähikuvia” -piirroksia, joissa komponentit näkee paremmin. Välillä piti katsoa kuvia muista tynnyrisaunoista rakentamisen aikana, jotta kaikki olisi selkeää. Meillä kesti kaksi päivää sen pystyttämiseen ja nyt meillä on puutarhassamme upea tynnyrisauna.

Käännös sakasan kielestä

Jaa tämä viesti


Olet juuri lisännyt tämän tuotteen ostoskoriin: