Homeen muodostumisen syyt tynnyrisaunassa

kuva Homeen-muodostumisen-syyt-tynnyrisaunassa-4

Homeen muodostumisen syyt tynnyrisaunassa

Puu on luonnollinen, ympäristöystävällinen ja esteettisesti miellyttävä materiaali, jolla on hygroskooppisia ominaisuuksia. Puu imee ilmasta kosteutta, mikä tekee siitä otollisen kasvualustan sienille, homeelle, mikrobeille ja hyönteisille.

Syyt homeelle voivat olla seuraavat:

pic Homeen-muodostumisen-syyt-tynnyrisaunassa-1

1. Kostea ympäristö

Suurin syy homeen muodostumiselle on korkea ilmankosteus. Esimerkiksi runsaat sateet tai kohteen sijainti vesialueen läheisyydessä altistavat rakennuksen homeelle. Suuri homeen vaara ilmenee ilman kosteuden ollessa 70–80%. Homesieniä on kaikkialla: niitä voidaan löytää ilmasta, maaperästä ja vedestä, joten homeen esiintyminen suojaamattomilla materiaaleilla sellaisissa olosuhteissa on väistämätöntä.

Ratkaisu:

Antiseptinen pinnan kyllästäminen auttaa suojaamaan tynnyrisaunaasi homeelta, lahoamiselta ja pitää sen hoidetun näköisenä. Ne ovat ainutlaatuisia aineita, jotka eivät muodosta kalvoa puun pinnalle, eivätkä estä sitä hengittämästä.

Puun käyttöiän pidentämiseksi on suositeltavaa käsitellä pinnat suojaus aineilla vähintään kerran vuodessa. Kyllästysmenetelmäksi tulee valita sellainen, jonka on ilmoitettu sopivan tynnyrisaunan olosuhteisiin (lämpötilan ja ilmankosteuden huomioon ottaen).

pic Homeen-muodostumisen-syyt-tynnyrisaunassa-2

2. Maaperän kosteus

Homeen muodostuminen tynnyrisaunan alaosiin johtuu useimmiten rakennuksen asennusvirheistä. Tynnyrisaunan paino vaihtelee 500 kg (1,6-metrinen malli) ja 1 500 kg (5-metrinen malli) välillä, joten asiakkaat eivät aina asenna rakennusta tasaiselle pinnalle. Hometta muodostuu yleensä puupinnalle silloin, kun se on jatkuvasti kosketuksessa maaperän kanssa. Jos maata ei poisteta julkisivusta pitkään aikaan (etenkin lämpimällä ja kostealla säällä), on homeen itiöillä mahdollisuus asettua ja alkaa kasvaa pinnoilla nopeasti.

Ratkaisu:

Erittäin kostea maaperä on otollinen kasvualusta sammaleelle ja homeelle. Jos pihallasi on paljon sammalta, suosittelemme ennen tynnyrisaunan asentamista poistamaan sammalmaaperästä vähintään 10cm. Ja täyttää alueen soralla tai betonilla.

pic Homeen-muodostumisen-syyt-tynnyrisaunassa-3

3. Tynnyrisaunan vähäinen käyttö tai sen hoidon laiminlyönti

Tynnyrisauna on suunniteltu välttämään mikrobien esiintymistä: löylyhuoneen kuiva ilma, korkeat lämpötilat, ei nurkkia. Pitkät ajat ilman ilmastointia, varjot, vähäinen ultraviolettisäteily, veden käyttäminen tynnyrisaunassa, sekä säännöllisen ilmastoinnin laiminlyönti voivat kuitenkin edesauttaa homeen kasvua.

Ratkaisu:

  • Pidä ilmanvaihtoventtiilit auki ja puhdista ne säännöllisesti.
  • Aina tuuleta saunatilat käytön jälkeen!
  • Älä jätä märkiä pyyhkeitä, harjoja tai muita kosteita esineitä tynnyrisaunaan.
  • Päästä auringonvaloa sisätiloihin edes pienistä ikkunoista.
  • Pese tynnyrisaunasi säännöllisesti ja huolellisesti saunoille tarkoitetuilla puhdistusaineilla, esimerkiksi ”Harvia Sauna”, ”Tolu” tai muilla vastaavilla. Niitä levitetään pesusienellä ja huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Pelkkä vedellä huuhtelu ei riitä.

Halpojen materiaalien käyttö ja valmistusvirheet altistavat usein saunan pinnat sienikasvustoille, mikä johtaa lisäkustannuksiin.

Turvallisin tapa ostaa ulkosaunan valmistajan takuulla.

Olemme varmoja tuotteidemme laadusta, joten tarjoamme ulkosaunoille ja kaikille niiden elementeille 2 vuoden takuun.

Tavoitteenamme on tarjota erinomaista laatua kohtuulliseen hintaan!

Jaa tämä viesti


Olet juuri lisännyt tämän tuotteen ostoskoriin: