Lämpöpuu – paras ratkaisu saunojen rakentamiseen

Kuva Lämpöpuu-–-paras-ratkaisu-saunojen-rakentamiseen

Lämpöpuu – paras ratkaisu saunojen rakentamiseen

Lämpöpuuta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista saunojen ja kylpytynnyreiden rakennukseen. Kiitos mahtavan suorituskyvyn ja koristeellisten ominaisuuksiensa, lämpöpuu soveltuu myös rakennus-, koristelu- ja sisustuskäyttöön sekä korkeiden kosteustasojen huoneisiin.

Maksimaalisen käyttöiän takaamiseksi saunojen ja kylpytynnyreiden valmistuksessa käytettyjen materiaalien tulee olla lahonkestäviä ja kosteuselämiseltään alhaisempia. Lämpökäsitelty puu on kaikkein paras vaihtoehto saunoihin ja kylpytynnyreihin.

Lämpöpuun tuotantoteknologia

Lämpöpuu valmistetaan käsittelemällä tavallista puuta ilmattomassa korkean lämpötilan ympäristössä. Lämpöpuun tuotantoteknologia poikkeaa perinteisestä puunjalostuksesta. Puun lämpökäsittely suoritetaan 185-205°C siten, että materiaali saavuttaa ainutlaatuiset ominaisuudet ja muuttuu käytännössä ikuiseksi. Käsittelemättömään puuhun verrattuna, lämpökäsitellystä puusta valmistettu sauna imee huomattavasti vähemmän kosteutta, ei lahoa eikä aiheuta lautojen välille ajan myötä halkeamia. Lämpöpuu onkin geometrisesti stabiili, rakenteeltaan voimakas ja sisältää antiseptisiä ominaisuuksia.

Kuva LämpöpuuKäsittelyn aikana puun solurakenne muuttuu. Puusta tulee yhtä kuivaa, kuin useita satoja vuosia kuivuneesta puusta. Puun hartsi haihtuu ja sen väri syvenee ja tummenee. Lämmönjohtavuus heikkenee, lujuus kasvaa ja veden imeytyvyys vähenee huomattavasti (3-5 kertaisesti tavalliseen puuhun verrattuna). Lisäksi materiaali heikkenee ja kiristyy dramaattisesti. Lämpöpuusta valmistetut saunat kestävätkin paremmin vaihtuvia lämpötiloja ja kosteutta sekä säilyttävät upeasti geometriansa.

Lämpöpuu – paras ratkaisu saunojen rakentamiseen

Saunan kestävyys ja käyttömukavuus määrittyvät pitkälti puun ja saunan eri elementtien mukaan. Tavallisesta puusta valmistetut lauteet lämpenevät lämpöpuusta valmistettuja lauteita rajummin. Joskus lauteilla istuminen ja makaaminen voikin tuntua epämiellyttävältä jopa laudeliinan tai pyyhkeen läpi. Toisin kuin tavallinen puu, lämpöpuu lämpenee huomattavasti vähemmän. Lämpöpuu tarjoaa ihmiskeholle mukavan lämpötilan jopa maksimilämmössä eliminoiden paloriskiä ja täten lisäten saunan turvallisuutta.

Saunan sisustussuunnittelu: lämpöpuun loputtomat mahdollisuudet

Lämpöpuun väri ja tekstuuri riippuvat valitusta puulajikkeesta ja käsittelylämpötilasta. Mikä tahansa lämpökäsitelty puulaji tarjoaa vähintään 2 sävyä ja 2 erilaista tekstuurityyppiä. Tämä jos mikä tarjoaa loputtomat mahdollisuudet fantastisten saunojen sisustussuunnitteluun.

Esimerkiksi eri värisillä saunalaudoilla voidaan luoda ennennäkemättömiä kokonaisuuksia. Toisin kuin tavallinen puu, lämpökäsitelty puu ei vaihda väriä tai tekstuuria korkeissa lämpötiloissa tai kosteissa olosuhteissa.

Lämpöpuusta valmistetuilla lauteilla istuminen tuntuu kerrassaan hienolta. Tekstuurin selkeät piirrokset yhdessä elinvoimaisten sävyjen kanssa toimivat mainiona sisustuselementtinä.

Lämpöpuusta rakennetun saunan edut

  • Kuva Lämpöpuusta rakennetun saunan edutYmpäristöystävällinen, ei päästä haitallisia aineita ilmakehään.
  • Korkea kulutuskestävyys.
  • Ei mätäne tai muodosta hometta.
  • Ei äärimmäisten lämpötilojen tai kosteuden aiheuttamia epämuodostumia.
  • Korkeat lämmöneristysominaisuudet.
  • Useita eri värejä ja sävyjä.
  • Turvallinen käyttää.

Lämpöpuun huono puoli on sen korkeissa kustannuksissa (verrattuna perinteiseen puuhun). Koska lämpöpuun tuotantoprosessi sisältää teknisesti haastavia osa-alueita, puun hinta on luonnollisestikin tavallista puuta korkeampi.

Jaa tämä viesti


Olet juuri lisännyt tämän tuotteen ostoskoriin: