Kuinka puhdistaa lasikuituvuorauksella varusteltu kylpytynnyri?

pic KYLPYTYNNYRI

Kuinka puhdistaa lasikuituvuorauksella varusteltu kylpytynnyri?

Lasikuituisen kylpytynnyrin ylläpidolla pyritään estämään lian kertymistä ja pintakerroksiin kohdistuvia vaurioita.

Lasikuituvuorauksen asianmukainen hoito tapahtuu pehmeillä mikrokuitusienillä ja -kankailla. Myös erityistuotteita tarvitaan. Puhdistusaineet voivat olla erityisen haitallisia lasikuituiselle kylpytynnyrille, mikäli ne sisältävät väkeviä emäksiä, happoja, klooria tai ammoniakkia. Nämä aineet voivat muuttaa kylpytynnyrin väriä, johtaa pienien halkeamien ja naarmujen muodostumiseen sekä tehdä sileästä pinnasta karhean.

1. Oikean puhdistusmenetelmän valinta

On parempi valita nesteitä, joilla on puhdistava vaikutus. Näin lasikuituvuorauksen ylläpito hoidetaan asianmukaisesti. Annostelu- ja puhdistusmenetelmiä tulee noudattaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Niihin saattavat lukeutua:

pic Oikean puhdistusmenetelmän valinta

 • lasikuidulle suunnatut erityistuotteet, mukaan lukien hankaamaton tahna. Hankaava tahna sisältää pienten hiekkarakeiden kaltaisia hiukkasia, jotka saattavat vahingoittaa lasikuitua. Purista tahnaa pieni määrä sormellesi ja hiero sitä hieman. Näin näet sisältääkö tahna rakeita.
 • nestesaippua;
 • suihkugeeli;
 • astianpesuaineet ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista, sillä ne poistavat suurimman osan rasva- ja öljytahroista.

 Huom!

 • Älä käytä astianpesukoneisiin tarkoitettuja pesuaineita, sillä ne voivat olla lasikuidulle liian kovia.
 • Pesuaine ei saa sisältää valkaisuainetta.
 • Kalkkivaahdon ja ruosteen poistamiseksi on käytettävä astioille tai lasikuidulle/akryylihauteille tarkoitettuja erikoistuotteita.
 • Jos ainetta pääsee vahingossa lasikuidulle, pese aktiiviset kemikaaliset aineet kylmällä vedellä. Korkeat lämpötilat lisäävät reaktionopeutta ja täten myös pinta vaurioituu nopeammin.

2. Käytä asianmukaisia puhdistusvälineitä

pic Käytä asianmukaisia puhdistusvälineitäVältä harjojen käyttöä puhdistuksessa. Harjat naarmuttavat ja tuhoavat kylpytynnyrin geelipinnan.

 • Hiero lasikuitupuhdistajaa varovasti kankaalla tai pehmeällä nailonharjalla;
 • Liikuta työkaluja ympyrän muotoisesti ja vältät lasikuidun naarmuuntumisen.
 • Käytä sientä erityisen vaikeiden tahrojen kohdalla.

Huom! Älä käytä teräksisiä sieniä tai hiekkapaperia, sillä ne ovat lasikuitupinnalle liian kovia.

3. Ole varovainen puhdistaessasi lasikuitua

pic Ole varovainen puhdistaessasi lasikuituaLasikuidun pölylle tai puhdistusaineille altistuminen voi ärsyttää ihoa, silmiä ja hengitysteitä. Vaikka vakavat terveysongelmat eivät ole todennäköisiä, epämukavuutta saattaa esiintyä. Suosittelemme käsineiden ja maskin käyttöä lasikuidun puhdistuksen aikana.

4. Porejärjestelmän puhdistaminen

pic uinka puhdistaa lasikuituvuorauksella varusteltu kylpytynnyriPorejärjestelmä tulee säännöllisesti puhdistaa ja desinfioida. Jos saippuavaahto, lika tai orgaaniset jäämät pääsevät aukkoihin, ne alkavat mädäntyä, mikä johtaa epämiellyttäviin hajuihin. Veden kiertäessä järjestelmässä lika pääsee yhteiseen säiliöön ja tekee kylpyhetkestä epähygieenisen.

Voit hankkia omat Jacuzzille tarkoitetut desinfiointiaineet ongelman ratkaisemiseksi. Kylpy täytetään lämpimällä vedellä, johon on lisätty antiseptistä ainetta ja vesihierontatila käynnistetään 10-15 minuutin ajaksi. Sitten vesi tyhjennetään ja kylpy huudellaan perusteellisesti desinfiointiaineesta vasemmalle.

Huom! Kromilla päällystetyt poresuuttimet tulee puhdistaa ainoastaan kromatuille pinnoille tarkoitetuilla aineilla. Tämä on otettava huomioon aineen valinnassa. Muuten kromatut elementit saattavat tummua tai rapistua.

Varovaisuus ja tarkkuus ovat tärkeimmät säännöt lasikuituisen kylpytynnyrin ylläpidossa. Suosittelemme välttämään kriittisiä olosuhteita, paksujen kalkkikerrostumien ja ruosteen muodostumista sekä poistamaan tahrat ja lika välittömästi erityisseosten avuin. Toivomme, että puulämmitteinen kylpytynnyri miellyttää sinua ulkonäöllään ja toiminnallisuudellaan pitkään!

Jaa tämä viesti