Puinen kylpytynnyri – mistä oikein on kyse? Millaisia hyötyjä ja haittoja puisella kylpytynnyrillä on tarjottavanaan?

Kuva Puinen-kylpytynnyri-–-mistä-oikein-on-kyse_Millaisia hyötyjä ja haittoja puisella kylpytynnyrillä on tarjottavanaan

Puinen kylpytynnyri – mistä oikein on kyse? Millaisia hyötyjä ja haittoja puisella kylpytynnyrillä on tarjottavanaan?

Pieni pulahdus kuumaan veteen käynnistää terveyttämme ja hyvinvointiamme edistävän tapahtumaketjun. Olemmehan pitkälti riippuvaisia vedestä. Verenkiertosi vilkastuu, verenpaineesi nousee hieman ja veri alkaa virrata lämpöistä ihoa kohden. Verisuonet laajenevat ja paine-erojen mukanaan tuomat oireet vähenevät. Lämmin veri tunkeutuu syvemmälle ihokudokseesi ja tuo mukanaan lisää happea. Olosi tuntuu rauhoittuneelta. Lihaksesi alkavat rentoutua ja kehosi puhdistaa lihaksistostasi hiilidioksidia. Immuunijärjestelmäsi lisää vasta-aineiden tuotantoa tuottamalla endorfiinia – luonnon omaa kipulääkettä. Kipusi rauhoittuvat ja monet ongelmat siirtyvät sivuun.

Kylpytynnyri on omiaan tarjoamaan terveellisiä vesihoitoja. Tänään perehdymme puiseen kylpytynnyriin ja sen toimintoihin. Käsittelemme lisäksi puisen kylpytynnyriin hyötyjä ja haittoja.

Mikä on puinen kylpytynnyri?

kuva Kylpytynnyri talveenPuisia kylpytynnyreitä löytyy eri kokoisina ja rakenteisina. Nykyaikaiset tuotantomenetelmät soveltuvat vaativammankin asiakkaan toiveisiin ja tarjoavat tuotteita jokaiseen makuun ja budjettiin. Voit ostaa suuren puulämmitteisen kylpytynnyrin tai valaistuksella ja porejärjestelmällä varustellun yksilön. Voit tietenkin aina myös tarttua yksinkertaiseen puiseen tynnyriin tikkailla. Tai voit ostaa vain yksinkertaisen puisen kylpytynnyrin rappusilla.

kuva Puulämmitteinen kylpytynnyriAsianmukaisesti rakennettu puulämmitteinen kylpytynnyri pitää veden halutussa lämpötilassa. Jos mielessäsi siintää rentoutuminen, joissakin kylpytynnyreissä on jopa asennetut penkit, jotka takaavat maksimaalisen mukavuuden.

Riippuen asennuspaikasta valittavanasi on joko pyöreä tai ovaalin muotoinen puinen kylpytynnyri. Asennuksen yhteydessä on suositeltavaa käsitellä tynnyri asianmukaisin erityisseoksin. Tämä suojaa puuta auringon ultraviolettisäteilyltä ja muilta sääoloilta.

Valitse kylpytynnyrisi koko sen mukaan, kuinka monta ihmistä tynnyrissä on aikeissa kylpeä samanaikaisesti. Saatavana on kylpytynnyreitä 3-4 henkilölle , 5-8 henkilölle.

Millaisesta puusta sinä pidät?

Kylpytynnyrin terveyshyödyt määräytyvät sen puulajin mukaan, josta kylpytynnyri on valmistettu. Suositeltavia lajikkeita ovat kuusipuu, lämpöpuu, lehtikuusi ja tammi. Jokaisella puulajilla on omat vaikutuksensa ihmiskehoon. Onkin vaikeaa nostaa esiin yhtä lajiketta, joka olisi toisia parempi tai huonompi. Lyhyesti voimme kuitenkin todeta seuraavaa:

 • Kuusi on yksi perinteisimmistä saunojen ja kylpytynnyreiden puulajikkeista. Ainutlaatuisten fyysisten parametrien ohella puu tarjoaa myös lukuisia lääketieteellisiä ominaisuuksia. Kuusesta valmistetussa kylpytynnyrissä yhdistyvät mukavuus ja terveys! Kuusi parantaa aineenvaihduntaa, puhdistaa kehoa, palauttaa energiaa ja kohentaa mielialaa.
 • Lämpöpuu tunnetaan niin ikään ympäristöystävällisyydestään ja korkeasta kulutuskestävyydestä. Lämpöpuusta valmistettu kylpytynnyri ei mätäne tai homehdu. Yksi lämpöpuun mahtavimmista ominaisuuksista onkin sen kyky selviytyä lämpötilan muutoksista ja kosteudesta. Näin kylpytynnyri pysyy kestävänä, hieman hartsisena eikä kuivu helposti. Lisäksi se ylläpitää jatkuvasti muotoaan ja kokoaan!
 • Lehtikuusi parantaa mielialaasi ja kohentaa kehosi yleiskuntoa. Erityisesti astmaatikot nauttivat lehtikuusisista vesihoidoista, sillä ne parantavat merkittävästi hengitysjärjestelmän tilaa. Tämä edistää kehon paineen ja yleisen rentoutumisen normalisointia.
 • Setrinen kylpytynnyri ”uudistaa” kehoa. Sen vaikutukset ulottuvat aina sydän- ja verisuonijärjestelmään asti ja rauhoittavat hermoja. Setrin eteeriset öljyt vaikuttavat positiivisesti keuhkoihin ja kiihottavat luonnostaan sukupuoliviettiä.
 • Tamminen kylpytynnyri on hyödyllinen iholle. Erityisesti naiset nauttivat tammen mukanaan tuomista eduista, sillä lämpimän vesihoidon jälkeen iho tuntuu uskomattoman pehmeältä ja samettiselta. Jos kylvet säännöllisesti tammesta rakennetussa kylpytynnyrissä, tammientsyymit parantavat unirytmiäsi, lieventävät ahdistusta ja edesauttavat kehosi normaalia aineenvaihduntaa.

Lopuksi olemme vielä listanneet puisen kylpytynnyrin hyödyt ja haitat:

kuva Kylpytynnyri ulkopuolelta

Hyödyt:

 • puisen kylpytynnyrin tarjoamat parantavat vaikutukset;
 • kylpytynnyri istuu täydellisesti maalaistaloon tai mökkimaisemaan;
 • puun tarjoama ympäristöystävällisyys ja miellyttävä puuaromi;
 • kohtuuhintainen verrattuna muihin samoilla ominaisuuksilla varusteltuihin kylpytynnyreihin:
 • kokoontaitettavat ja kokoontaittamattomat mallit (asiakkaan pyynnöstä).(Kasattu tai kasaamaton malli)

Haitat:

 • puinen kylpytynnyri vaatii enemmän huolellista ylläpitoa (puhumme ylläpidosta tulevissa materiaaleissa)
 • taipumus lahoutua helposti;
 • välttääksesi puun kuivumisen on suositeltavaa jättää tynnyrin pohjalle hieman vettä ja peittää tynnyri kannella.

Jaa tämä viesti