Kylpytynnyrin turvallinen käyttö talvella

pic palju talvella

Kylpytynnyrin turvallinen käyttö talvella

Puulämmitteiset kylpytynnyrit ovat erityisen suosittuja talvisin. Ei ole ihmeellistä, että asiakkaat kysyvät usein, minkälainen oikea paljun käyttö talvella.

Vinkki 1. Tyhjennä vedet käytön jälkeen!

Veden jäätyminen voi aiheuttaa vakavia vahinkoja puiselle kylpytynnyrillesi. Vesimäärän kasvu jäätymisen aikana (vähintään 5 prosentilla) johtaa puisen kylpytynnyrin muodon muutoksiin ja halkeamiin. On myös tiedossa, että ympäristön kosteus on korkeampi talvella kuin kesällä, mikä auttaa pitämään kosteana puinen kylpytynnyri talvella myös ilman vettä.

pic paljun-täyttö-talvella

Lasikuituiset kylpytynnyrit selviytyvät helpommin pakkastiloissa ja kestävät jopa -20 astetta. Pääsääntö on sama: kylpytynnyrin vedet on tyhjennettävä välittömästi kaikista laitteista käytön jälkeen. Jos kylpytynnyri varustettu pore-tai hierontajärjestämällä voi antaa järjestelmät käydä hetken tyhjinä, jotta vesi tyhjenee putkista kokonaan.

Tyhjennysventtiilit pitää olla auki ja kaikki tulpat poistetaan talveksi kokonaan. Älä unohda myös poistaa vedet kamiinasta ja hiekkasuodattimesta.

Vinkki 2. Käytä kylpytynnyrin kansi!

Lämpöeristekansi on hyödyllisin lisävaruste kylpytynnyrille:

  • Paljun kansi suojaa puulämmitteistä kylpytynnyriä likaantumiselta, putoavilta lehdiltä ja lumelta.
  • Paljun kansi estää lämmön menetystä, paljun lämmitys nopeutuu ja vesi kuumenee nopeammin, joten energian kulutus vähenee.
  • Paljun kansi on helppo puhdistaa, ottaa pois ja laittaa paikoilleen. Se ei muuta muotoaan ajan myötä kuin puinen kansi.
  • Paljun kansi suojaa lasikuitua värin menetykseltä.
  • Paljun kansi tuo turvallisuutta ja estää esimerkiksi lapsen pääsyn kylpytynnyriin ilman aikuisen valvontaa, sillä kannen kiinnitys-soljet saa lukittua avaimella. Eristekansi kestää myös lapsen painon, mikäli lapsi kiipeää paljun päälle aikuisten huomaamatta.
pic palju-talvella

Ennen talven tuloa suosittelemme tutkimaan kylpytynnyrisi kannen kuntoa ja tarvittaessa tilata uuden.

Vinkki 3. Älä säästä kylpytynnyrin lämmöneristyksessä.

pic paljun-lämmitys-talvella

Polyuretaanieristys (PU-eristys) on epäilemättä eduksi heille, jotka käyttävät usein kylpytynnyri talvella. Polyuretaanin matala lämmönjohtavuus mahdollistaa kylpytynnyrin veden pitämisen lämpimänä pidemmän ajan. Erityisen tärkeää on se, että polyuretaani sisältää palonestoaineita, mitä tekee pinnan itsestään sammuvan ja palaminen loppuu.

PU-eristys suoritetaan suihkuttamalla polyuretaanivaahtoa kylpytynnyriin. Polyuretaanivaahto kiinnittyy kylpytynnyrin pintaan lisäämällä tilavuutta ja PU-eristeen kierros kasvaa useita kertoja. Laajentuessaan polyuretaani peittää halkeamat ja muodostaa kovan ja käytännöllisesti hermeettisen pinnoitteen. Täten kylpytynnyrin PU-eristys auttaa vähentämään huoltokustannuksia ja lisäämään energiatehokkuutta.

Vinkki 4. Käytä tulpat kamiinan läpivienteihin.

Tulpat ovat tarkoitettu sulkemaan vesikiertoa kamiinan ja paljun välissä Kuva varusteet kylpytynnyriin Tulppa kamiinan läpivientiinlämmityksen päätyttyä. Tulpat ovat kestäviä ja auttavat vähentämään huomattavasti ympäristön lämmönvaihtoa ja niiden kustannukset ovat melko kohtuulliset.

Vinkki 5. Seuraa veden lämpötila.

2 kW:n sähkölämmitin antaa mahdollisuuden lämmittää veden sähköllä. Lämmittimessä on säädettävä termostaatti, joka lämmittää veden haluttuun lämpötilaan (5-45°C) ja kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Lämpötilan laskiessa 2kW:n sähkölämmitin käynnistyy uudelleen. Lämmitin varustettu virtauskytkimellä ja ylikuumenemissuojalla, joten sitä tulee yhdistää kiertopumppuun. 2kW:n sähkölämmitin voi toimia lämmittimenä, mutta suosittelemme lämmittämään kylpytynnyrin ensin puulämmitteisellä kamiinalla.

Asianmukaisella huolenpidolla voit käyttää kylpytynnyrisi ympäri vuoden mm, talvellakin. Nauti elämästä lämpöisessä kylpytynnyrissä ja ihastele myös talvisia maisemia ja taivaalta putoavia lumihiutaleita.

Jaa tämä viesti