Kuinka valmistan puulämmitteisen kylpytynnyrin? Osa 1: Tee-se-itse palju puulämmitteinen.

pic tee-se-itse-palju-1

Kuinka valmistan puulämmitteisen kylpytynnyrin? Osa 1: Tee-se-itse palju puulämmitteinen.

Näinä päivinä kymmenet valmistajat tarjoavat puulämmitteisiä kylpytynnyreitä ja käyttävät tuotannossaan erilaisia materiaaleja: puusta ja lasikuidusta ruostumattomaan teräkseen. Me kerromme sinulle, millaisia puulämmitteisiä kylpytynnyreitä on olemassa ja onko puulämmitteisen kylpytynnyrin rakentaminen itse mahdollista.

Puinen kylpytynnyri on rakennelmaltaan klassinen ja tarjoaa keholle runsaasti parantavia ominaisuuksia. Kovat puulajit soveltuvat vastaavanlaisen kylpytynnyrin rakentamiseen kosteudenkestävyyden ja luotettavuuden ansiosta. Tällaisia materiaaleja ovat lehtikuusi, seetri, pyökki, tammi ja mänty. Puisen kylpytynnyrin rakentaminen ei kuitenkaan ole helppoa.

Puisten elementtien valmistaminen kylpytynnyriä varten ei ole niin helppoa kuin voisi luulla.

pic tee-itse-paljuElementtien tulisi samaan aikaan luoda kiinteä, mutta suljettu ilmatiivis rakennelma. Puuelementtien on sovittava tiukasti yhteen, jotta ne pääsevät muodostamaan vankan (ilman rakoja) pinnan seinille ja pohjalle. Lisäksi puisen kylpytynnyrin seinät on liitettävä tiukasti kiinni pohjaan. Luonnonpuu kuivuu ajan myötä ja aiheuttaa täten vesivuotoja. Vuotojen välttämiseksi käytetään lukitusliitosta ja puiset kylpytynnyrit kiristetään metallisilla vanteilla, jotka on säännöllisesti kiristettävä uudelleen kuivumisen aiheuttamien seuraamusten välttämiseksi.

Puisen tee-se-itse kylpytynnyri käyttöönoton vaiheet:

  1. Leikkaa tyhjennysaukko valmiiseen pohjaan.
  2. Poikkiliitos on kiinnitettävä pohjan keskiosaan.
  3. Pohja asetetaan tasaiselle pinnalle.
  4. Kokoa puisen kylpytynnyrin seinät yhteen. Yhdistä työkappaleet aiemmin liimattujen reunojen kanssa. Levitä sitten kosteudenkestävää ja pakkasenkestävää hermeettiä työkappaleiden uriin. Paina lautaurat tiukasti pohjaan. Viimeinen lauta ajetaan ylhäältä käsin.
  5. Valmis rakennelma kiristetään kolmella metallivanteella kiinnitysmekanismeja hyödyntämällä.
  6. Aseta penkit puisen kylpytynnyrin sisäpuolelle.
  7. Puisen kylpytynnyrin ja penkkien pinnat tulee käsitellä hienolla hiekkapaperilla, kyllästetyllä puunsuoja-aineella sekä maalata lakalla useita kertoja.
pic tee-se-itse-palju-2
pic tee se itse kylpytynnyri

Itse asiassa vastaavanlaiset puulämmitteiset kylpytynnyrit tulisi koota erillisistä levyistä ja tiivistettävä asianmukaisesti, mikä hoituu vain ammattilaisilta. Muista, että joudut hankkimaan materiaalien lisäksi vielä tarvittavat työkalut ja tarvikkeet kylpytynnyrisi kokoamiseksi.

Helpoin, edullisin ja luotettavin tapa hankkia käyttövalmis kylpytynnyri on tietenkin valmistajan takuun kera. Puisia kylpytynnyreitä on saatavana eri muodoissa ja hinnoissa. Verkkokauppamme tarjoaa korkealaatuisia kylpytynnyreitä valmistajalta, jolla on 12 vuoden kokemus. Kehittäjinä ovat toimineet asiantuntijainsinöörit, jotka ottavat jatkuvasti käyttöön uusia teknologioita tuotannossaan. Asiakkaiden pyynnöstä standardimallia (joka sisältää portaat, istuimet, tyhjennysjärjestelmän) voi täydentää seuraavilla vaihtoehdoilla: porejärjestelmä, LED-valot, erilaiset vedensuodatus– ja lämmitysjärjestelmät (ulkoinen puu tai sisäinen lämmitin). Ennen myyntiä jokainen malli tarkistetaan, huolellisesti pakataan ja toimitetaan kotiisi asti. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään sinua valitsemaan sinulle oikean mallin!

Jaa tämä viesti