Sähkö- ja puulämmittimien lämmitysnopeuden vertailu

pic Sähkö-ja-puulämmittimien-lämmitysnopeuden-6

Sähkö- ja puulämmittimien lämmitysnopeuden vertailu

Paljun lämmitysnopeus riippuu useista tekijöistä:

 • Ympäristön lämpötila
 • Eristetyn kannen ja paljun lämmöneristyksen olemassaolo tai puuttuminen
 • Lämmityslaitteen tyyppi ja teho

Perinteisesti paljun lämmittämiseen käytetään puu tai sähkölämmitystä. Kuitenkin nykyään voi yhdistää näitä molempia vaihtoehtoja ja valita optimaalinen ratkaisu, joka sopii budjettiin ja asennusalueeseen.

pic Sähkö-ja-puulämmittimien-lämmitysnopeuden-1

1. Paljun puulämmitin

Ostaessa puulämmitteisen paljun, teille ei tule ongelmia paikan valinnan tai raskaan (sekä mahdollisesti kalliin) sähkölaitteiston asennuksen kanssa. Teidän pitää vain noudattaa palo turvallisuuden pääsääntöjä: emme esimerkiksi suosittele asentaa paljua puiden tai pensaiden läheisyydessä.

Suurin etu puulämmittimellä on ympäristöystävällisyys ja nopea lämmitys: noin 18 astetta tunnissa.

Korostamme kuitenkin seuraavia haittoja:

 • Puulämmitin ei kykene jatkuvasti ylläpitämään samaa lämpötilaa, vaan puiden määrää pitää koko ajan seurata, ettei vesi jäähtyisi tai ylikuumenisi. Sitä varten suosittelemme lisävarusteiden käyttöä, esimerkiksi lämpömittaria.
 • Pumpun puute johtaa veden kerrostumiseen: kuuma vesi nousee ylöspäin, kun taas kylmempi vesi vajoaa pohjaan. Veden sekoittamiseen voi käyttää melaa tai muuta vastaavaa.
 • Savu on toinen mahdollinen haitta. Riitatilanteiden välttämiseksi suosittelemme koordinoimaan projektia naapureiden kanssa savupiipun optimaalisen pituuden valitsemiseksi.
 • Lisää siivousta: paljun lämmityksen jälkeen on poistettava tuhkat kiukaasta.

Valittaessa puulämmitteisen kylpytynnyrin muista, että tehokkaampi kamiina lämmittää paljun nopeammin, mutta kosteat polttopuut laskevat lämmityksen tehokkuutta.

pic Sähkö-ja-puulämmittimien-lämmitysnopeuden-2

2. Paljun sähkölämmittimet

Kylpytynnyriä voi lämmittää myös sähköllä. Pääasiallisesti sähköä käytetään veden lämmön ylläpitämiseen, mutta myös tehokkaimmalla sähkölämmittimellä voi lämmittää koko altaan, käyttämättä lainkaan puukamiinaa. Tällöin on huomioitava se, että lämmitysaika voi olla hyvin pitkä, sekä sähköä kuluu huomattavasti.

Sähkölämmitin tulee sarjana pumpun sisältävän vesisuodattimen kanssa. Ne ovat asennettu puulaatikkoon, joka suojaa sääolosuhteilta.

Lämmittimen tyypistä riippuen ne voidaan konfiguroida yksivaiheiseksi (enintään 2kW) tai kolmivaiheiseksi (yli 9kW). Yli 1000 litraisen, hyvin eristetyn altaan lämmittämiseen suosittelemme käyttämään 9kWh tai 12kWh sähkölämmitintä.

Paljun sähkölämmittimien hyvät puolet:

 • Sähkölämmitin ylläpitää kylpyveden haluttua lämpötilaa ja kytkeytyy automaattisesti pois päältä termostaatin avulla.
 • Altaassa on tasainen veden lämpötila.
 • Helppokäyttöisyys
 • Ei ääntä, savua, tai ongelmia naapureiden kanssa!
pic Sähkö-ja-puulämmittimien-lämmitysnopeuden-4

3. Paljun lämmitysyhdistelmä (Hybridi)

Lämmitysyhdistelmän (Hybridi) etuna on, että voit valita lämmönlähteesi milloin tahansa, optimoimalla lämmitysajan ja energiakustannukset. Voit esimerkiksi käyttää puulämmitintä nopeuttaakseen lämmityksen ja vaihtaa sitten sähkölämmittimeen mukavan lämpötilan ylläpitämiseksi.

Perinteisesti suosittelemme lämmittämään kylpytynnyrin ensin puulämmitteisellä kamiinalla jonka jälkeen ylläpitää kylpyveden lämpötilan 2kW:n sähkölämmittimellä. Lämmittimessä on säädettävä termostaatti, joka lämmittää veden haluttuun lämpötilaan (5-40°C) ja kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Lämpötilan laskiessa 2kW:n sähkölämmitin käynnistyy uudelleen. Jos haluatte lämmittää paljua pelkästään sähköllä, suosittelemme käyttämään 9kW:n sähkölämmitintä, huomioiden, että lämmitysaika pidentyy 3-kertaiseksi.

Sähkö- ja puulämmittimien lämmitysnopeuden vertailu

pic fi kuva

Näin ollen on monta tapaa lämmittää palju. Fisparsin verkkokaupassamme voitte valita juuri teille sopivan ratkaisun, joka täydellisesti vastaa teidän tarpeisiinne, asiakaspalvelumme mielellään auttaa teitä tekemään oikean päätöksen!

Jaa tämä viesti